Zorgen dat mensen je kunnen bereiken met een contactformulier

Gepubliceerd door Jesse Swart op

Contactformulier met pirateforms

Als je website er leuk uitziet en gevonden kan worden is het natuurlijk belangrijk dat jouw potentiële klanten contact met je kunnen opnemen. Wanneer je direct je emailadres op je site zet ben je gevoelig voor spam. Gebruik daarom een contactformulier.
Waarom een contactformulier?

Zoals in de inleiding beschreven ben je, wanneer je je emailadres direct op je website zet, kwetsbaar voor spam. Mensen die emailadressen verkopen gaan alle websites die ze kunnen vinden langs om te kijken of er emailadressen op staat. Dit gaat allemaal automatisch, dus zij kunnen op hoog tempo veel websites afgaan. Zo kan je emailadres in een lijst komen die verkocht wordt aan allerlei advertentiebureaus of kwaadwillenden. Om dit te voorkomen gebruik je een contactformulier zodat je emailadres verborgen blijft.

Pirate Forms

Een fijne en makkelijke wordpress-plugin om een contactformulier te maken op je eigen website is Pirate Forms. Deze plugin biedt standaardformulieren voor je website waar men bijvoorbeeld naam, emailadres en bericht kan invullen. De plugin mailt jou vervolgens de ingevulde gegevens zonder dat je emailadres openbaar op het internet staat. Als je meer functionaliteit wilt is dit met pirateforms ook mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat iemand een geldig emailadres invuld voordat de gegevens opgestuurd worden. Ook heeft pirateforms een ingebouwde preventie die gebruikers weerhoudt snel achter elkaar de ‘verstuur’ knop in te drukken. Zo krijg je niet ineens 10x dezelfde mail.

Hoe werkt het?

Om pirateforms te gebruiken moet je eerst de plugin installeren. Wij zullen in de nabije toekomst nog haarfijn uitleggen hoe je wordpress plugins kunt installeren en gebruiken. Voor nu zal ik in ieder geval uitleggen hoe je een basisformulier op je website krijgt.

Eigenlijk is het heel makkelijk. Om een pirate forms toe te voegen aan je webpagina hoef je alleen bij het bewerken van de pagina de tekst “[ pirate_forms ]” toe te voegen. Vergeet niet om de aanhalingstekens weg te laten. De instellingen wijzen zichzelf, je kunt hier bijvoorbeeld instellen welke velden(naam, email etc.) verplicht zijn om in te vullen voordat het formulier verzonden kan worden. Ook stel je hier in welke velden je wilt hebben, en wat voor tekst er in de velden staat om de gebruiker te helpen.

Heb je een contactformulier gemaakt, maar krijg je maar niets binnen? Test hem dan eerst eens zelf en controleer je instellingen. Werkt het contactformulier goed, maar nog steeds geen aanvragen? Maak je website beter vindbaar met behulp van de post van Jorin


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »